Awards

Damixa Designprijzen

Damixa’s vlotte designs hebben meerdere internationale prijzen ontvangen

Eerbetoon voor vlot design en functionaliteit

Red Dot Design Award

 

Damixa heeft elf keer de begeerde Reddot design award gewonnen, het is een van de meest prestigieuze design awards in de wereld. Duizenden producten van over de hele wereld strijden om deze prijs, het is dan ook een grote eer om als een van de award winnende producten te staan in het Reddot design museum.

Damixa heeft eerder de Reddot design award gewonnen voor de Merkur, Arc en G-Type. In 2011 won Damixa de award voor zijn Clover wastafelmengkraan, en in 2012 de eervolle vermelding voor de Clover Easy. De laatste toevoegingen die werden toegekend voor deze award zijn de A-Pex wastafelmengkraan in 2014, de Fern keukenmengkraan met hoge uitloop in 2015 en nu in 2016 de Tradition Pull Out keukenmengkraan, de Slate Pro keukenmengkraan en de A-Pex doucheset .

 

 

iF Product Design Award

 

Twee keer mocht Damixa de voorname iF product designaward ontvangen – een zeer begeerde erkenning voor alle designbedrijven.

Damixa kreeg de prijs voor Arc en Illusion.

“De iF productdesignprijs is een van ’s werelds leidende designprijzen en wordt gegeven aan bedrijven die in bijzondere mate innovatie hebben getoond in een productdesign. Elk jaar worden er meer dan 200 producten uit meer dan 35 landen beoordeeld door internationale experts in het Hannover Exhibition Center. De beste ontvangen een iF-zegel en daarmee een plaats tussen de hoogst gewaardeerde designbedrijven op wereldniveau,” vertelt Ole Sander, CEO & Presidente.

Ze onderstreept dat de erkenning, die aan de internationale prijzen hangt, belangrijk is voor Damixa en alle andere bedrijven, die zich keihard inzetten voor een vlot design.

“Internationale prijzen maken ons imago van een internationaal georiënteerd bedrijf dat een goed Deens design de wereld inbrengt en tegelijk garant staat voor hoge functionaliteit en kwaliteit, sterker,” zegt Ole Sander. 

Interior Innovation Award

 


De Interior Innovation Award is een van de vooraanstaande prijzen in de interieurbranche wereldwijd en is in 2002 tijdens de IMM in Keulen ontstaan De organisatie is in handen van de Duitse Design Council.

De Interior Innovation Award beoordeelt top innovaties binnen de diverse productgroepen in de industrie.

Damixa heeft gewonnen voor de award in 2014 voor de A-Pex serie.

 

German Design Award

 

De German Design Award is een gerenommeerde wedstrijd met als doel unieke design trends te identificeren, te presenteren en te eren.


Prijzen van deze internationaal vooraanstaande wedstrijd gaan naar top kwaliteit producten en projecten binnen product design en communicatie, naar ontwerpers van formaat en naar nieuwkomers die allemaal pionieren binnen de Duitse en internationale design scene.


Damixa heeft de award in 2015 gewonnen voor de A-Pex wastafelmengkraan.